Träningshörlurar

Ett par bra träningshörlurar är det senaste ”måstet” i träningssammanhang och det beror inte minst på att de är trådlösa. Med hjälp av Bluetooth teknik behöver man inte längre trassla in sig i störande sladdar eller, alla motionärers pina, plötsligt rycka av sig lurarna på grund av en oavsedd armrörelse. Träningshörlurar kostar lite mer än vanliga, men de är väl värda de där extra hundralapparna. Medan många föredrar ”snäck-modellen” tycker andra att det är skönare med klassiska ”på örat-modeller” och i många fall finns det extra funktioner som till exempel knappar att byta låtar med eller koppling till telefonen så att man kan prata och träna samtidigt. Men vad ska man lyssna på när man tränar med sina fantastiska nya träningshörlurar?

  • Musik. Självfallet de flestas val då musik både underhåller och motiverar. Oavsett om du har en streaming service eller har laddat ner egna CD-skivor så är det alltid bra att ha olika och varierade spellistor så att du inte tröttnar. Ibland är det kul att lyfta tyngder till Eminem och andra dagar känns det mäktigt att springa till Wagner.
  • Talböcker. Ursprungligen var talböcker till för att hjälpa människor med synproblem att ta del av litteraturen, men idag är det också extremt populärt bland motionärer. Håll dig á jour med både den senaste litteraturen och världsklassikerna samtidigt som du kommer i topptrim: gymnastik för både muskler och hjärna.
  • Träningsappar. Det finns massor av bra träningsappar som är till för att både motivera och instruera den som tränar. Bli jagad av zombies eller utomjordingar i löpspåret, bli påhejad under spinningen eller bli tajmad medan du kör ett intensivt tabata-pass.

Ett par träningshörlurar kan bli den avgörande faktorn för hur mycket och konsekvent du kommer att motionera och många välkomnar stunden där det bara handlar om dem själva och den egna aktiviteten.